Om Oss

Valdres Sommerballett er en sommerskole i klassisk ballett for unge talenter i samarbeid med Valdres sommersymfoni. Undervisningen foregår i naturskjønne omgivelser i fjellheimen i vakre Valdres og arrangeres av Den Norske Ballettskole & Akademi.

I tillegg er det flotte forestillinger med dagens topp internasjonale dansere med klassisk, neoklassisk og moderne koreografier.

Intensjonen er å samle norske og internasjonale ballettalenter slik at de kan få profesjonalisering og inspirasjon fra medelever, pedagoger og andre ballettpersonligheter.

Valdres Sommerballett viderebringer røttene fra sommerskolen i Hemsedal i 1997, 1998, 1999 og 2000 der unge talenter trente med ledende pedagoger fra Vaganova akademiet i St. Petersburg og Bolsjoj akademiet i Moskva, slik som Irina Trofimova, Elena Stsjertsnova, Sofia Golovkina, Tatiana Galtzeva, Inna Dorofejeva.

Blant de unge elevene som deltok har flere utviklet seg til prisvinnere og internasjonalt annerkjente dansere, slik som Daniil Simkin, Andrej Pisarev, Denis Tsjerevjtsjko, Jerlin Ndudi, Maria Kotsjetkova, Maria Tsjugaj.

Blant gjestedansere som opptrådet på ballettgallaen kan nevnes Sergej Filin, Vadim Pisarev, Inna Dorofejeva, Maria Alexandrova, Anton Boitsev, Elena Sjtsjertsnova, Elena Glurjidze, Andrej Ivanov, Dmitrij Simkin, Aidar Akhmetov, m. flere.

Irene Aarset Jansson (daglig leder) Siri Aarset Johansen (kunstnerisk leder)
Irene Aarset Jansson (daglig leder) Siri Aarset Johansen (kunstnerisk leder)

 

Vi har invitert  May-Britt Aasen og Else Mulvik til å bli med i vårt team, to dyktige og erfarne terapeuter og instruktører innen ernæring, IKYA og IKYA Meditation™ som brukes på en spesiell måte som et prestasjonsfremmende verktøy for ungdom/voksne som trener mye.

IKYA-utøverne May Britt og Else har noen gode verktøy for hvordan ta vare på på seg selv som danser mot en profesjonell karriere. De vil være med fremover som en del av Den Norske Ballettskole satsning på hele mennesket som danser og koble kropp, tanker, følelser og talent/unikhet sammen med det som skjer i dansen.
Når alle disse elementene bli tatt vare på skjer det større sprang i utviklingen både under treningen og på scenen, og for ikke å glemme den personlige indre utviklingen av din styrke og unikhet. Får å prestere maksimalt, trenger en desto sterkere kontakt med sin egen kjerne og tiltro til egne ferdigheter.
Dette er spesielt viktig for de som har valgt å studere gjennom den metodikken Den Norske Ballettskole har valgt som sin plattform for undervisningen ( Vaganova metodikken/Russisk ballett metodikk) og utviklingen av talenter.

Å være ballettdanser er krevende og jo tidligere en kan få inn gode rutiner og verktøy for å støtte under både kropp, sinn og sin unikhet, jo sterkere rustet er du den dagen du går over til å være profesjonell danser. Underveis er det også utfordrende å få hverdagen til å fungere med så mye trening og andre krav fra skole og omgivelser. Når en jobber med IKYA metoden finnes det ingen hinder, bare muligheter. Enhver utfordring er der for å gi mer læring og kompetanse i utgangspunktet, en trenger bare som regel å åpne opp for løsningen.

May-Britt og Else jobber med dette via veiledning, ernæring , IKYA Individuell behandling, samt IKYA massasje og IKYA Meditation™.

Her er noen eksempel på hva de kan bistå med:

Ernæring og kosthold – for å ta vare på kroppen, forebygge skader, raskere restitusjon og økt prestasjon. Smarte løsninger i en travel hverdag.

IKYA Individuell Behandling™: La alle delene i deg bli samkjørt, kropp, tanker og følelser slik at du er mer tilstede og får større utbytte. Også nyttig for å mestre travle dager på en bedre måte.

IKYA Healing™: Gjenoppretter balanse, harmoni og glede – gir bedre prestasjon og større utbytte på trening og i livet. Helbreder og øker livskraft og energi.

Åpner opp for å uttrykke din unikhet og talenter.

IKYA Meditation™: Performance, mestring, stressmestring og sterkere tilstedeværelse for læring og prestasjon- både på trening, på scenen og i hverdagen.

Kropp og sinn – din unikhet, styrke og fokus kobles tettere sammen.

IKYA Massasje™: Assistere med skadebehandling og økt kroppsbevissthet – når kroppen trenger ekstra pleie og styrke, bryte gamle følelser, tanker og skader med at kroppen og sinnet kan få hjelp til ny innlæring.

Kontaktinfo til May-Britt og Else:

May-Britt Aasen:
(IKYA Individuell behandling med ernæring og veiledning,og  ernæringskurs)
mob/ sms: + 47 9583 6887
e-post: [email protected]

Else Mulvik:
(IKYA Meditation™ og IKYA Massasje )
mob/sms: + 47 9240 3903
e-post: [email protected]